18 de June de 2015 By webmastergafic

Com comptabilitzar una importació en Odoo

Benvolguts clients,

Les factures de compra d’importació s’han de comptabilitzar segons el DUA no segons la factura de l’importador. Per a això, els detallem la millor manera de comptabilitzar una factura d’importació en OpenERP i Odoo.

1) Comptabilitzar la base imposable de l’DUA i l’IVA del mateix contra el proveïdor de la importació. Si hi ha aranzels, es poden afegir línies a la factura com a tipus d’IVA exempt.
2) Comptabilitzar la base imposable de la factura de l’agent de duanes o consignatari amb el seu corresponent IVA, sense comptabilitzar de nou l’IVA de la importació ni els aranzels anteriorment comptabilitzats en el punt 1).

3) Per conciliar, els recomanem conciliar conjuntament des configuració / apunts comptables / apunts comptables tant la factura del proveïdor com la factura de l’agent de duanes.

NOTA: Si hi ha diferència entre la base de la factura real d’importació i la base que consta en el DUA, en el moment de la conciliació podem crear el desajust contra el compte 60000 de compra de mercaderies.

Gaudiu del millor suport de Odoo i formació amb GAFIC.

Salutacions,

GAFIC, SLP
Assessorant empreses des de 1985
www.gafic.com